ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O ΟΠΕΚ για τις βουλευτικές εκλογές

Σήμερα καταβάλλεται η πιο συνεπής προσπάθεια για επίλυση του κυπριακού, ευθυγραμμισμένη με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η προσπάθεια έχει μιαν ιδιαιτερότητα: Ίσως να  είναι η τελευταία προσπάθεια για επίλυση στη βάση της φόρμουλας της ομοσπονδιακής λύσης, όπως αυτή περιγράφεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Επομένως, τα όποια εκλογικά διλήμματα δεν πρέπει να αντικρίζονται απομονωμένα, γιατί ξεπερνούν την 22α Μαΐου 2016. Οι βουλευτικές εκλογές συνδέονται με το πιο μεγάλο στοίχημα της σύγχρονης Κύπρου, αυτό  της απαλλαγής από τα κατοχικά στρατεύματα και της μετάβασης σε συνθήκες ελευθερίας και ανάπτυξης.

Η διασύνδεση της εκλογικής μάχης στις 22 Μαΐου με το πιο μεγάλο διακύβευμα της πατρίδας μας θέτει σε κίνηση τον προβληματισμό των πολιτών, αφού αμέσως μετά τις εκλογές αναμένεται οι εξελίξεις στις συνομιλίες να αποκτήσουν ακόμη πιο ουσιαστικό περιεχόμενο.

Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω, μπορούμε να κτίσουμε μια διαφορετική Κύπρο. Τυχόν αποτυχία μας να λειτουργήσουμε δημιουργικά, είτε ακολουθώντας τον δρόμο της απουσίας από αυτήν την κρίσιμη στιγμή της πατρίδας μας, είτε επιλέγοντας την ηρωική περιχαράκωση, θα είναι μοιραία και μη αναστρέψιμη, με εθνικές, αλλά και οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Είναι στο χέρι μας να κάνουμε την επιλογή της πραγματικής ανατροπής: Απορρίπτοντας την παθητική διαμαρτυρία, αλλά και την πολιτική της ανέξοδης καταγγελίας, επιλέγουμε πρόοδο, στηρίζουμε την Κύπρο της ελευθερίας και της ασφάλειας μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s