ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΟΠΕΚ για τη δολοφονία της Τζο Κοξ

Η δολοφονία της βουλευτού του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζο Κοξ από ακροδεξιο εθνικιστή, οπαδό του Brexit, αποτελεί για το ΔΣ του ΟΠΕΚ μιαν εξέλιξη συνταρακτική, από πολλές απόψεις.

Η στυγερή δολοφονία αντικατοπτρίζει την πάλη δύο κόσμων. Η Κοξ δεν ήταν απλώς μια ένθερμη υποστηρικτής της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. Η πλούσια πολιτική διαδρομή της υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της συνεννόησης την έχει αναγάγει σε σύμβολο ενός δυναμικού ανθρωπισμού. Από την άλλη πλευρά, είναι ο κόσμος της μισαλλοδοξίας, της ακρότητας και του φανατισμού. Ο δολοφόνος της Τζο Κοξ αντιπροσωπεύει τον κόσμο του φασισμού, που παραμένει στα λόγια μόνο προσωρινά, μέχρι να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και τον μοναδικό δρόμο στον οποίο οδηγεί: Στον θάνατο.

Το ΔΣ του ΟΠΕΚ πιστεύει ότι η δολοφονία της Κοξ μας αφορά άμεσα, όχι μόνο γιατί διαπράχθηκε σε μια χώρα της ευρωπαϊκής μας οικογένειας, αλλά και γιατί το πρόσωπο του δυναμικού ανθρωπισμού από τη μια και το πρόσωπο του θανάτου από την άλλη είναι παντού τα ίδια. Ως κυπριακή κοινωνία οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε η πατρίδα μας να συνταχθεί με το μέρος της ζωής, της συνεννόησης και του ευρωπαϊκού ανθρωπισμού. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να συνεννοηθούμε και να μετατρέψουμε τον τόπο μας σε ένα παράδειγμα ευρωπαϊκής πολιτείας.

Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία αποτελεί το μόνο μέσον γι’ αυτόν τον σκοπό. Και η διαρκής συνεννόηση σε πνεύμα συνεργασίας το σημαντικότερο «όπλο» μας απέναντι στις σφαίρες των ακραίων δολοφόνων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s