ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΟΠΕΚ για το «γραφείο συντονισμού» νεολαίας στα κατεχόμενα

Η παρέμβαση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για να ανακόψει την προσπάθεια δυνάμεων μέσα στην τ/κ κοινότητα για θεσμική υπαγωγή της πολιτικής για τη νεολαία στην Τουρκία, αποτελεί για το ΔΣ του ΟΠΕΚ, ένα ισχυρό μήνυμα με αποδέκτη όλους τους κυπρίους.

Η πλειοψηφία της Τ/κ Κοινότητας ανέδειξε στην ηγεσία της τον Μ. Ακιντζί τον Μάιο του 2015, έναν πολιτικό με συνέπεια στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ. Στην πολιτική διαπάλη μέσα στην τ/κ κοινότητα, οι προοδευτικές Τ/κ δυνάμεις αντιτάσσουν με πολλούς τρόπους την αποφασιστικότητά τους για διατήρηση της διακριτής τους ταυτότητας και προσβλέπουν στην επίλυση του Κυπριακού και τη συμμετοχή, μαζί με τους Ε/κ, στον κόσμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΔΣ του ΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι στην παρούσα συγκυρία των εντατικοποιημένων διαπραγματεύσεων, οι πολιτικές δυνάμεις που ενδιαφέρονται για τη λύση, οφείλουν με έργα να εργαστούν στο τραπέζι των συνομιλιών για να ανταποκριθούν στο πραγματικό διακύβευμα του Κυπριακού με:

  • Την πολιτική επένδυση στο πολλαπλό όφελος της επανένωσης

  • Την κοινή δράση ανάμεσα σε όσους θέλουν την αλλαγή πορείας

  • Την αποφασιστική στάση για την επίλυση μέσα στο τρέχον έτος

Το ΔΣ του ΟΠΕΚ θεωρεί ότι η μεγάλη εικόνα για το μέλλον της επανενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπερβαίνει κάθε πρόσκαιρης σκοπιμότητας και εσωτερικών κομματικών υπολογισμών. Απαιτεί συντεταγμένη δράση στο διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο με προτάσεις που λύνουν τα προβλήματα και συστηματικό αγώνα που πείθει και κινητοποιεί τους πολίτες προς την κατεύθυνση της επίλυσης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s