ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΟΠΕΚ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το ΔΣ του ΟΠΕΚ θεωρεί ότι το τετελεσμένο που δημιούργησε το Brexit θα προκαλέσει αλυσιδωτές εξελίξεις σε όλα τα κράτη μέλη, ανάμεσά τους και η Κύπρος. Οι άστοχες επιλογές της βρετανικής ηγεσίας δοκιμάζουν τώρα τη συνοχή του Η.Β. βυθίζοντας τη χώρα σε πρωτοφανή πολιτική ένταση, σε συνθήκες που καθημερινά παράγουν πραγματικές συνέπειες.

Το Brexit αντικατοπτρίζει το άθροισμα των αντιευρωπαϊκών τάσεων που μέσα από τη ρητορία των Φάρατς, εκδηλώνουν το μίσος τους απέναντι σε κάθε πρωτοβουλία που φέρνει τους λαούς πιο κοντά και τους πολίτες σε περισσότερες κοινές δράσεις.

Το ΔΣ του ΟΠΕΚ εκτιμά ότι στη δύσκολη συγκυρία που γεννήθηκε, η Κύπρος μπορεί και πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή των μεγάλων ευρωπαϊκών επιλογών. Η προστασία του εθνικού συμφέροντος, η επίλυση του Κυπριακού, η ανασύνταξη των οικονομικών και παραγωγικών δυνάμεών της, θα εξυπηρετηθούν μόνο με τη συνεπή συμμετοχή στην ΕΕ, στον πυρήνα της ευρωπαϊκής ενοποίησης με κύριο άξονα την ομάδα των χωρών που συμμετέχουν στην ευρωζώνη. Τώρα είναι η στιγμή, η Κύπρος να παίξει το ρόλο που θα της δώσει κύρος και δύναμη για να λύσει τα μεγάλα της προβλήματα και να μετρήσει στη νέα εξίσωση της ΕΕ με όσους θέλουν και μπορούν την ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s