Η προσαρτηση των κατεχομενων απο την Τουρκια δεν αποτελει επιλογη των Κυπριων. Σχολιασμος των θεσεων Α. Συριγου

Το ΔΣ του ΟΠΕΚ θεωρεί ότι η ομιλία του Α. Συρίγου στο ετήσιο μνημόσυνο του τέως Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου αποτελεί το αποκορύφωμα επιλογών και συμπεριφορών που θα πρέπει να τύχουν σοβαρής αντιμετώπισης από την κοινωνία και την πολιτική ηγεσία της Κύπρου, ως εξαιρετικά επιζήμιες. Συγκεκριμένα, το ΔΣ του ΟΠΕΚ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τα εξής:

  1. Η εκμετάλλευση του μνημοσύνου του τέως Προέδρου για προώθηση διχοτομικών απόψεων, είναι απαράδεκτη. Πολύ περισσότερο, από τη στιγμή που οι συγκεκριμένες απόψεις αδίκως επιθυμούν να δώσουν την εντύπωση ότι ολόκληρος ο χώρος των δυνάμεων του Κέντρου ασπάζεται τη διχοτόμηση και τη δημιουργία συνόρων με την Τουρκία, στην ίδια την πρωτεύουσα της χώρας.

  2. Η κυπριακή πολιτική ηγεσία, ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα, έχει καθορίσει το ζητούμενο για το Κυπριακό, όπως αυτό καθορίστηκε από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις Συμφωνίες Κορυφής. Οι δυνάμεις που εκφράζουν τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών υιοθετούν αυτήν την πορεία και δίνουν τη μάχη για μια διαφορετική Κύπρο. Η παραγνώριση ή παραχάραξη αυτής της επιλογής αποτελεί πολιτική ανευθυνότητα.

  3. Για το ΔΣ του ΟΠΕΚ είναι ιδιαίτερα λυπηρό πρόσωπα από την Ελλάδα να έρχονται στην Κύπρο και να παραδίδουν μαθήματα, κάνοντας επιφανειακές «διαλέξεις» πάνω στην τραγωδία της κατοχής. Η παρέμβαση «ειδικών» από την Ελλάδα, που έχει ως στόχο την εισαγωγή της λύσης δύο κρατών στην Κύπρο, είναι πραγματικά λυπηρή. Η ένταξη της Κύπρου στην πολιτική πρακτική της Μέσης Ανατολής του ISIS και της καταστροφικής διαχωριστικής μανίας αδικεί το μέλλον της χώρας μας. Προσφέρει καλές υπηρεσίες στους από δεκαετίες συνεπείς οπαδούς της νομιμοποίησης του σημερινού status quo, με πρώτο διδάξαντα τον Ραούφ Ντενκτάς.

  4. Είναι πραγματικά αδόκιμο ορισμένοι να επιλέγουν σκόπιμα και ιδιοτελώς να μην μιλούν για το «ελληνικό οικονομικό δράμα», να σιωπούν σκόπιμα απέναντι στους κινδύνους από τη διεθνή απαξίωση και απομόνωση της χώρας τους, και να ασκούν «αντιστασιακή γυμναστική» στο Κυπριακό.

  5. Για το ΔΣ του ΟΠΕΚ η σχολή της αδράνειας δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα στην εξέλιξη του κυπριακού. Βοηθά μόνο να κατανοήσουμε πόσο αναγκαίο είναι να επιτύχει αυτή η προσπάθεια του Ιανουαρίου του 2017, από τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Από το ΔΣ του ΟΠΕΚ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s