ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαμελής αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΟΠΕΚ είχε σήμερα δίωρη συνάντηση με τον ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού και συνεργάτες του. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι εξελίξεις στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και οι προοπτικές ουσιαστικής αντιμετώπισης των θεμάτων που απομένει να συμφωνηθούν.

Ο κ. Άντρος Κυπριανού ενημέρωσε λεπτομερώς την αντιπροσωπεία του ΔΣ για σημαντικές διαστάσεις των όσων έχουν γίνει στη διαδικασία των συνομιλιών κατά τους τελευταίους μήνες, τις καταβαλλόμενες από τον ίδιο και το ΑΚΕΛ προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών, καθώς και για τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα πρέπει να υπερπηδηθούν. Ακολούθησε ειλικρινής και ιδιαίτερα διαφωτιστική ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση, τις εξελίξεις και τις προοπτικές στο Κυπριακό. Από πλευράς της αντιπροσωπείας του ΔΣ του ΟΠΕΚ υποβλήθηκαν συγκεκριμένες απόψεις για διαδικαστικά και επί της ουσίας ζητήματα αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις. Εκφράστηκε επίσης η εκτίμηση της οποίας τυγχάνει από τον ΟΠΕΚ η σταθερή, ειλικρινής και δυναμική υποστήριξη του ΑΚΕΛ προς τη διαδικασία, καθώς και οι επίπονες προσπάθειές του για επανέναρξη και θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ και την αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΟΠΕΚ εκφράστηκε από κοινού η επιθυμία για συνέχιση των επαφών και της ανταλλαγής απόψεων, προκειμένου να υποβοηθηθούν οι προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s