Μια διαφορετικη Κυπρος ειναι εφικτη!

Το ΔΣ του ΟΠΕΚ αναλύοντας τις εξελίξεις για τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού στο Γκραν Μοντάνα κρίνει ότι:

1. Η παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συνιστά το κλειδί για να δώσει αποφασιστική ώθηση στις διαπραγματεύσεις με στόχο την κατάληξη σε συμφωνία. Η παρουσία του είναι ουσιαστική και αναγκαία γιατί είναι σε θέση να προτείνει λύσεις με το κύρος που διαθέτει.

2. Το ΔΣ του ΟΠΕΚ θεωρεί ότι υπάρχουν εκτεταμένες συγκλίσεις σε μεγάλο αριθμό κεφαλαίων. Σε αυτό συνέβαλε αποφασιστικά το πλαίσιο που κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας.

3. Υπάρχουν και δυσκολίες. Μπορούμε να τις ξεπεράσουμε με τους κατάλληλους χειρισμούς που θα εντάσσουν πτυχές του κεφαλαίου της ασφάλειας και εφαρμογής της λύσης στο ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε μηχανισμούς επιτήρησης ικανούς να δώσουν στην Ε.Ε. ρυθμιστικό ρόλο στο κεφάλαιο της ασφάλειας.

4. Το ΔΣ του ΟΠΕΚ συμφωνεί με τη δήλωση του ΓΓ του ΟΠΕΚ Αντόνιο Γκουτέρες ότι η Κύπρος μπορεί να καταστεί μια κανονική χώρα ικανή να λειτουργεί απρόσκοπτα μέσα στο σύγχρονο κόσμο.

Χρειάζεται μακροπρόθεσμη σκέψη, αποφασιστικότητα και άσκηση ηγετικότητας.

Μια διαφορετική Κύπρος είναι εφικτή!

Από το ΔΣ του ΟΠΕΚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s