ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του ΟΠΕΚ. Σε αυτήν παρέστησαν και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση και πολλοί φίλοι του ΟΠΕΚ, γνωστοί για την κοινωνική και πολιτική τους δράση, κατόπιν τιμητικής πρόσκλησης.

Τη Γενική Συνέλευση χαιρέτησε ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, ενώ ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις προοπτικές στην τουρκοκυπριακή κοινότητα έκανε ο δημοσιογράφος Χασάν Καχφετζίογλου. Στο τελευταίο μέρος των εργασιών εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΕΚ, το οποίο και θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, μετά τον καταρτισμό του σε σώμα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ουσία του εκσυγχρονιστικού αιτήματος και τον προγραμματισμό δράσης του νέου ΔΣ, εγκρίθηκε μετά από εμπλουτισμό του το δεκατετρασέλιδο πλαίσιο αρχών και στρατηγικών στόχων το οποίο κατατέθηκε στη ΓΣ, και το οποίο θέτει τις βάσεις των προτεραιοτήτων και των στόχων του ΟΠΕΚ σε όλα τα ζητήματα της συλλογικής ζωής στην Κύπρο.

Ως αποτέλεσμα της συζήτησης αποφασίστηκαν τα εξής για τη δράση του ΟΠΕΚ κατά την προσεχή περίοδο:

  1. Το ΔΣ θα εξακολουθήσει να παρεμβαίνει στις εξελίξεις σχετικά με το Κυπριακό, μέσα από επίσημες συναντήσεις με θεσμούς και πολιτικούς φορείς, καθώς και μέσα από την εκπόνηση λεπτομερών θέσεων σε επιμέρους ζητήματα, την έκδοση ανακοινώσεων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων.
  2. Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δώσει ο ΟΠΕΚ κατά το επόμενο διάστημα στις με κάθε τρόπο παρεμβάσεις σε σημαντικά ζητήματα όπως η χρηστή διοίκηση και το κράτος δικαίου, η καταπολέμηση της διαφθοράς και του πελατειακού συστήματος, η σοβαρή επεξεργασία αναπτυξιακού σχεδιασμού, οι πολιτικές σε σχέση με την ιδιότητα του κράτους-μέλους της Ε.Ε., η εκπαίδευση και ο πολιτισμός.
  3. Ο ΟΠΕΚ οφείλει να παρεμβαίνει σε ζητήματα πολιτικού πολιτισμού και ύφους κατά την προεκλογική περίοδο, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του πολιτικού λόγου και της ατζέντας.
  4. Επιτροπές αποτελούμενες από μέλη του ΔΣ του ΟΠΕΚ, αλλά και άλλους φίλους, θα επεξεργαστούν περαιτέρω ζητήματα στρατηγικής και επιμέρους ζητήματα που περιέχονται στο πλαίσιο αρχών το οποίο εγκρίθηκε.
  5. Ο ΟΠΕΚ θα συνεχίσει και θα ενισχύσει την επιτυχημένη στρατηγική της συνεργασίας και της συνεννόησης με άλλες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και με αντίστοιχες τουρκοκυπριακές οργανώσεις.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s