ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΣ ΟΠΕΚ

OPEK LOGO                                                                             28 Ιουνίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΣ ΟΠΕΚ

 

ΟΠΕΚ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Το ΔΣ του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας (ΟΠΕΚ) καλεί όλους τους ενεργούς πολίτες να λάβουν μέρος στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώνει ο Δήμος Αμμοχώστου έξω από το Προεδρικό.

Το ΔΣ του ΟΠΕΚ εκτιμά ότι το πλήρες και παρατεταμένο αδιέξοδο στις συνομιλίες εγκυμονεί τον κίνδυνο της οριστικοποίησης της σημερινής κατάστασης πραγμάτων ως της «τελικής» λύσης στο κυπριακό. Η διχοτόμηση είναι προ των πυλών. Γι’ αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτό να είναι το μέλλον μας στη δική μας πατρίδα. Κάθε ενεργός πολίτης οφείλει να μιλήσει και να μιλήσει τώρα!

Το ΔΣ του ΟΠΕΚ εισηγείται επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών, με ισχυρή βούληση για επίλυση με βάση το πολύ σοβαρό πλαίσιο από έξι σημεία που υπέβαλε ο ΓΓ του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες στις 30 Ιουνίου 2017. Μόνο με αυτή την προσέγγιση μπορούμε να αλλάξουμε τη φορά των πραγμάτων. Χάθηκαν δύο χρόνια. Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση δημιουργεί επιπρόσθετους κινδύνους για μη αναστρέψιμες καταστάσεις, όπως οι έρευνες από τουρκικά γεωτρύπανα στην κυπριακή ΑΟΖ, ή όπως η συζήτηση για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Τώρα είναι η ώρα που ο κάθε πολίτης οφείλει να μιλήσει και η σημερινή συγκέντρωση προσφέρει μιαν σημαντική ευκαιρία για να ακουστεί η φωνή των πολιτών. Το ΔΣ του ΟΠΕΚ πιστεύει ότι η επίλυση είναι εφικτή όταν οι πολίτες ανοίγουν το δρόμο στην ειρήνη, τη συνεργασία, την πρόοδο.

Από το ΔΣ του ΟΠΕΚ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s