Aνακοινωσεις 2014

 03/12/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΠΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

To Δ. Σ. του ΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι η αξιοποίηση του υποθαλάσσιου φυσικού πλούτου της ανατολικής Μεσογείου, περιλαμβανομένων των κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ, αποτελεί ένα μεγάλο σχέδιο ειρήνης και συνεργασίας που χρειάζεται ισχυρή ευρωπαϊκή συνδρομή στην υλοποίησή του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  27/10/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΠΕΚ

για την πορεία του Κυπριακού

Ο ΟΠΕΚ παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών γύρω από το Κυπριακό και επιθυμεί να σημειώσει τα ακόλουθα:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

download

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΟΠΕΚ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

ΓΙΑ ΤΑ  40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

5  Σεπτεμβρίου 2014

Φίλες και φίλοι,

Πέρασε ένας χρόνος από την τελευταία εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη.  Τότε είχαμε διαπιστώσει ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες.  Σήμερα, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οφείλουμε να δεχθούμε ότι βρισκόμαστε περίπου στο ίδιο σημείο συζητήσεων για το πώς θα υπερβούμε την όλο και φθίνουσα απήχησή μας, τις αλληλοαμφισβητήσεις, τις προσωπικές στρατηγικές.  Η προχθεσινή εκδήλωση δείχνει ότι κάποιοι μάλιστα παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρελθόν και επιδεικνύουν με υπερηφάνεια την μικρόνοιά τους.  Επικρατεί ομίχλη σε σχέση με το τι πρέπει να κάνουμε.  Θυμίζουμε τα ξερά φύλλα που στροβιλίζει αδιάκοπα ο αέρας στην αυλή της πολιτικής.

ΟΜΙΛΙΑ

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΟΠΕΚ

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό

10 Ιουνίου 2014

Το ΔΣ του ΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού δεν προχωρούν, δημιουργώντας συνθήκες ενός νέου αδιεξόδου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

8a74875ffafe6269ecc4000713c50653_XL

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΠΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

 

 28 Μαΐου 2014

Το ΔΣ του ΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι η μαζική αποχή είναι πρωτίστως μια πράξη αποδοκιμασίας για όσους και όσα οδήγησαν την Κύπρο ένα βήμα πριν την χρεοκοπία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

_74376342_eutrioindexapafp

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΠΕΚ

Eπιστολή του προς τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

30 Απριλίου  2014

Ο ΟΠΕΚ με επιστολή του προς τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο καθώς και την Υπάτη Εκπροσωπο για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας Κάθριν Άστον ζητεί την επεξεργασία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού εγγυήσεων και εφαρμογής της λύσης του Κυπριακού.

Επιστολή

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΠΕΚ

19 Απριλίου  2014

Το ΔΣ του ΟΠΕΚ κρίνει ως εξαιρετικά επιτυχημένη τη τέλεση και την περιφορά του Επιταφίου στην Αμμόχωστο, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Εξορινού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΠΕΚ

 ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

12 Απριλίου  2014

Το ΔΣ του ΟΠΕΚ διαπιστώνει ότι έρευνες κοινής γνώμης με κορυφαία αυτήν που προβλήθηκε από το ΡΙΚ στις 11 Απριλίου δείχνουν μια πολύ ανησυχητική τάση ανάμεσα στους κύπριους πολίτες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΠΕΚ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

07 Απριλίου  2014

Το  Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΠΕΚ, αναφορικά με την συζήτηση που διεξάγεται για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας , υποβάλλει τις πιο κάτω θέσεις:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΠΕΚ

Για συνάντηση Αναστασιάδη – Μπα κι Μουν

03 Απριλίου  2014

Η συνάντηση Αναστασιάδη – Μπα κι Μουν στις Βρυξέλλες επανέφερε στην επικαιρότητα το ζήτημα της σχέσης ΟΗΕ-ΕΕ στο κυπριακό. Για τον ΟΠΕΚ το θέμα έχει πολύ καθαρή βάση. Χρειάζεται κοινή δράση ΟΗΕ-ΕΕ, αντιπρόσωποι που να εκπροσωπούν τους δύο οργανισμούς. Γιατί όμως  δεν έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε  το στόχο; ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΠΕΚ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

31 Μαρτίου 2014

Το ΔΣ του ΟΠΕΚ εκτιμά ότι οι συζητήσεις για το  κυπριακό χρειάζεται να αποκτήσουν μια διαφορετική τροχιά με στόχο την συνολική επίλυση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΠΕΚ

Για τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Κυπριακό

24 Μαρτίου 2014

Το ΔΣ του ΟΠΕΚ θεωρεί ως θετική εξέλιξη τη θέση που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Παρασκευή 21/3/14 ότι «υποστηρίζει μια συνολική και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τηρουμένων των αρχών στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση». ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

 

ANΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ ΟΠΕΚ

για το ζήτημα της Κριμαίας

17 Μαρτίου 2014

 

Ο ΟΠΕΚ θεωρεί ως πολύ ανησυχητικές τις εξελίξεις στην Κριμαία, σε βάρος της εδαφικής ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της Ουκρανίας και επιστροφή των διεθνών σχέσεων στις πρακτικές του Ψυχρού Πολέμου. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

 

18A0F69F01B5A0EF3D2F82950314E1CD

ANΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ ΟΠΕΚ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

13 Φεβρουαρίου 2014

Η επίλυση του Κυπριακού και ο τερματισμός της κατοχής είναι η κορυφαία διεκδίκηση του λαού μας. Οι διαπραγματεύσεις θα προσφέρουν τη δυνατότητα να συζητήσουμε με πραγματισμό για το μέλλον μας. Ο δημόσιος διάλογος μπορεί και πρέπει να γίνει με βάση επιχειρήματα και όχι επίθετα. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ANΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ ΟΠΕΚ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

7 Ιανουαρίου 2014

Το 2014 η τουρκική κατοχή στο μισό έδαφος της Κύπρου συμπληρώνει 40 χρόνια. Το ΔΣ του ΟΠΕΚ θεωρεί ότι η υπεύθυνη πολιτική ηγεσία του τόπου οφείλει να αποκαταστήσει άμεσα το πλαίσιο διαπραγματεύσεων   για την επίλυση του Κυπριακού. Συνιστά υποτίμηση της λογικής να προσποιείται κανείς ότι κάθε 5 χρόνια, μετά από κάθε προεδρικές εκλογές, αρχίζει ένας ακόμα μακροχρόνιος αγώνας.

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s